0105013797 | info@arcobedrijven.nl

Arco werd in 1984 in Poortugaal opgericht door mevrouw G. den Hartigh – van der Sluijs. De naam van het bedrijf is ontstaan uit de namen van haar twee zoons, Arie en Coen.

Arco schoonmaak werd binnen een paar jaar zo succesvol dat echtgenoot J. den Hartigh besloot zijn baan op te zeggen en als zelfstandig ondernemer partner te worden in het bedrijf. Toen werd ook de vennootschap onder firma (v.o.f.) opgericht.

De activiteiten in die tijd bestonden vooral uit het schoonmaakonderhoud van kantoren en het glazenwassen. Eén van de opdrachtgevers van het eerste uur was de gemeente Albrandswaard.

Het personeelsbestand was ondertussen al behoorlijk gegroeid, vooral veel familieleden kwamen bij Arco werken. Arco ontwikkelde zich als een echt familiebedrijf met diensten in schoonmaak en reiniging. De firma groeide behoorlijk uit zijn jas en betrok een nieuw bedrijfspand aan de Dienstenstraat 4 in Rhoon.

Omdat de activiteiten zich bleven uitbreiden (de twee zoons werken inmiddels ook mee in het bedrijf) werd in 1994 Arco Dienstverlening v.o.f. opgericht. In 1999 werd gekozen voor het samengaan van de twee bedrijven onder één gemeenschappelijke bedrijfsnaam: Arco Bedrijven B.V.

Door de groei van gespecialiseerde activiteiten en daarmee de groei van het materiaalpark, werd besloten om in 2004 te verhuizen naar een vrijgekomen bedrijfspand aan de Industrieweg 4 in Rhoon.

In 2012 nam Arco Bedrijven het bedrijf Verhuco B.V. over. Het marktaandeel in de reinigingsbranche groeide hierdoor nog meer.

Beide ouders besloten om medio 2014 het stokje door te geven aan de volgende generatie. Arco Bedrijven wordt nu geleid door Coen den Hartigh. Onder zijn leiding zijn de bedrijven uitgegroeid tot aannemer van reinigingsprojecten en verhuurder van reinigingsmaterieel met bediening door heel Nederland. Er wordt continu gewerkt aan een verdere versteviging van het marktaandeel in de reiniging.